• Kvällen innan Emilia vår Ambassadör ska föreläsa.
  Härlig känsla att sitta här och längta tills i morgon, för då ska Emilia föreläsa på Tornhuset i Sundsvall!!! Vi tackar för denna möjlighet att få sprida kunskap kring ungas psykiska hälsa. Ett ämne som många av oss brinner lite extra för <3 Hejja dig Emilia och Samordningsförbundet i Sundsvall som gör detta möjligt ( tillsammans med andra viktiga samarbetspartners)
 • Nu är det sommar!
 • Vad skulle kunna göra dig lycklig? Reflektion 5 min 5 maj
  Dagen präglades av många fina diskussioner och det var inspirerande att få en inblick i olika människors liv och få höra deras åsikter. Det var flera som svarade på frågorna som vi valde men även några som hellre ville prata om något som var viktigt för dem just i stunden. Det som var intressant var att många människor hade något… Läs mer »
 • Sprid ordet med #5min5maj
  Gör som våra ambassadörer och prata om psykisk ohälsa! Mer information om kampanjen hittar du här!
 • Prata 5 min 5 maj
  Vi är intresserade av din åsikt och vill därför ge dig möjligheten till att berätta vad DU tycker. Det bjuds även på kaffe och små fika så kom förbi och slå dig ner hos oss en stund. Alla är hjärtligt välkomna!
 • Psykisk hälsa på schemat
  Psykisk hälsa på schemat är en kampanj för alla ungas rätt till skolundervisning om psykisk hälsa. Vi är många som drivit denna fråga under lång tid – nu går vi samman för politisk förändring. Ta ställning du med! Stötta oss genom att underteckna vårt upprop till skolministern här : Petition · Upprop för psykisk hälsa på schemat · Change.org Du… Läs mer »
 • Hälsomässa
  Här ser ni våra engagerade Ambassadörer Aldor, Gunilla och Emilia på plats i Långsele. För att läsa mer om dem klick här.
 • Självhjälp
 • Hälsomässa i Långsele
  Kom förbi Hälsomässan i Långsele församlingsgård på lördag den 4 mars kl.11.00-15.00 som anordnas av Prästen Agneta Hudding som ju även är våran Hjärnkoll ambassadör. Dagen kommer inledas med en gemensam presentation och enklare gudstjänst i samlingssalen.Det kommer finnas flera aktörer på plats som bjuder på smakprov och visar upp sig såsom exempelvis fotspecialister, fasciakliniker, kosmetika och kör. Självklart är… Läs mer »
 • Återhämtning är möjligt
  Här presenteras NSPHs Arvsfondens projekt ”Inflytande i rättspsykiatrin”. Under de senaste åren har NSPH arbetat för att patienter och anhöriga ska få större möjlighet att vara med och påverka vården i samhället. I filmen nedan säger Michaela : ” Det är möjligt att ta tillbaka makten över sitt liv och återhämta sig från psykisk ohälsa. Det finns alltid ett hopp… Läs mer »
 • Är du vår nya ambassadör?
  Spontanansökan Skicka information om:1. Vem du är och dina erfarenheter2. En motivering till varför du vill bli ambassadör till: vasternorrland@hjarnkoll.se
 • Hjärnkollsmöte på Hallstaberget
  I helgen möttes Hjärnkollambassadörerna i samband med en Lunch till Lunch konferens av Brukarrådet Västernorrland på Hallsta berget. Dagarna präglades av test föreläsningar, en föreläsning från Johannes i sin Förening Orgaiserade Asperger samt konferens. Det var härligt att träffas på plats och kunna ta vara på varandras sällskap genom exempelvis inspirerande samtal.
 • Julavslutning
 • Psykiatridagarna i Sundsvall
 • Psykiatridagar Västernorrland 4-13 november 2022
  Örnsköldsvik: 4-13 november Programmet: Sway (office.com Sollefteå: 7-10 november Programmet: Psykiatriveckan 2022.pdf (solleftea.se) Sundsvall: 8–9 november Programmet: Region Västernorrland – Psykiatridagarna (rvn.se) Årets psykiatridagar arrangeras i samarbete mellan Länsverksamhet Psykiatri Vuxen, Barn och ungdomspsykiatrin och Rättspsykiatrin i Region Västernorrland samt Sundsvalls Kommun, Brukarrådet Västernorrland, Hjärnkoll Västernorrland, Samordningsförbundet i Sundsvall, Samordningsförbundet Timrå/Härnösand samt Samordningsförbundet Ånge. Fokus för dessa dagar är ett lokalt… Läs mer »
 • Världsdagen för psykisk hälsa
  Samverkan och öppenhet Dessa två ord speglar eventet som anordnades för att uppmärksamma psykisk (o)hälsa på ett rättvist sätt. Dagen präglades av många utbyten och värdefulla dialog mellan aktörerna och besökarna men även emellan aktörerna själva. Det var fanstatisk att se hur engagerade alla var som valde att öppna sig och agera samt att prata och lyssna den dagen. Dessa… Läs mer »
 • Mental Health Run 1-10.10
  Varför ska jag vara med? Allt överskott från loppet går oavkortat till den psykiatriska forskningen och genom att medverka bidrar du därmed till att forskningen får mer pengar. Psykisk ohälsa kan drabba oss alla, majoriteten av alla människor berörs själva eller som närstående. Vi vet också att människor med psykisk ohälsa får sämre vård, diskrimineras och, i onödan, dör betydligt… Läs mer »
 • World Mental Health Day 2022
  Hur är din inställning till psykisk hälsa ? Hur kan du främja den? Var finns det vård och stöd att få i Västernorrland ? Kom förbi och lär dig mer! Hjärnkoll Västernorrland Psykisk (o)hälsa har ingen ålder, vi alla kan i någon form bli berörda av det. I Sverige är det tre av fyra som direkt eller indirekt har erfarenhet… Läs mer »
 • Suicidprevention i Västernorrland
  Varje år dör cirka 1 500 personer i Sverige till följd av självmord. Ungefär 300 000 svenskar har tänkt tanken på att avsluta sitt liv, bara under de senaste tolv månaderna. Det finns ett stort stigma kring självmord och vi måste bli bättre på att prata med och se varandra för att förbättra den psykiska hälsan och tillsammans hantera livet.… Läs mer »
 • Johanna Hanson
  ”Hejsan, jag är den nya Samordnare och är väldigt glad över att jag har fått chansen och förtroendet av Hjärnkoll & Brukarrådet. Jag kommer ge mitt bästa till att utmana och driva utvecklingen av synen på psykisk (o)hälsa i Västernorrland och regionalt framåt.” Stor passion och förståelse Johanna är en ung och driven kvinna, som ursprungligen kommer från Tyskland, och även hör hemma… Läs mer »